Hoofdpagina

Waarom een levensverzekering

Een levensverzekering is in principe een verzekering die ervoor zorgt, dat er een stuk zekerheid wordt ingebouwd voor onverwachtse gebeurtenissen. Je verzekerd met een levensverzekering dan ook niet alleen maar je eigen leven, maar zorgt er tevens voor dat de levens van je naaste familieleden een extra stukje zekerheid krijgen.

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen een levensverzekering afsluiten. De redenen die het meeste voorkomen zijn:

 • Bij overlijden worden de schulden afgelost
 • Om zekerheid voor de toekomst in te bouwen, zoals een studiefinanciëring voor je kinderen.
 • Zodat bij overlijden de nabestaanden goed verzorgt achterblijven.
 • Zodat er een extra aanvulling op je pensioen is.
 • In de vorm van een kapitaalverzekering, zodat de hypotheekschuld kan worden afgelost.

Welke soorten levensverzekeringen zijn er

Er zijn meerdere soorten levensverzekeringen. Het verschil in de levensverzekeringen zit hem meestal in de wijze van premie betaling en uitkering. Veel levensverzekeringen worden gekoppeld aan een hypotheek, zodat het huis zeker wordt gesteld bij overlijden. Enkele soorten levensverzekeringen zijn:

 • Een spaarverzekering: Hier betaal je enkele jaren premie en krijg je op een datum die vooraf is afgesproken een bedrag uitgekeerd. Bij overlijden ben je echter de premies kwijt en wordt er niet uitgekeerd.
 • Een overlijdensrisicoverzekering: Deze keert alleen uit bij overlijden. Leeft de verzekerde nog als de verzekeringstermijn afloopt, ben je de premies kwijt en krijg je niets.
 • Een gemengde verzekering: Deze verzekering is een combinatie van risico-en spaarverzekering. Deze verzekering keert altijd uit.

Op welke wijze wordt er uitgekeerd

Twee manieren waarop een levensverzekering kan worden uitgekeerd zijn:

 • Een rente verzekering: Deze verzekering komt tot uitkering in periodieken. Hierbij is er alleen verschil tussen een lijfrente uitkering die plaats vind bij leven en een erfrente uitkering die plaats vind bij overlijden.
 • Een kapitaalverzekering:
  Bij deze verzekering wordt het bedrag in een keer uitgekeerd. Er is een kapitaalverzekering bij overlijden, deze keert bij overlijden uit. De kapitaalverzekering bij leven keert op een bepaalde datum bij leven uit.
  Er zijn ook mensen die aanvullend een koopsompolis afsluiten die geld uitkeert bij pensioen of overlijden.

Hoe goedkope levensverzekering afsluiten

Er zijn diverse manieren om een goedkope levensverzekering af te sluiten. Verhoog je bijvoorbeeld je eigen risico of verlaag je het verzekerde bedrag, dan zal de levensverzekering aanmerkelijk goedkoper uitvallen. Daarnaast is het afsluiten van een levensverzekering in pakketpolis, een manier om goedkoper uit te zijn. Soms krijg je korting op de levensverzekering premie, indien je alle verzekeringen bij dezelfde maatschappij onderbrengt. Een goedkope levensverzekering is niet altijd de beste.

Tip:
Houd ook rekening met bovenstaande tips indien je een levensverzekering moet afkopen. Laat altijd het financiële voordeel voor jouw persoonlijke situatie uitrekenen. Vraag je altijd af hoe je het proces van het levensverzekering afkopen zo zinvol mogelijk na laten verlopen.

Tip:
Houd ook rekening met bovenstaande tips indien je een levensverzekering moet afkopen. Laat altijd het financiële voordeel voor jouw persoonlijke situatie uitrekenen. Vraag je altijd af hoe je het proces van het levensverzekering afkopen zo zinvol mogelijk na laten verlopen.

One thought on “Hoofdpagina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *